Hoogwaardig hout

Welna is een van de weinige landgoederen die een FSC-certificaat heeft voor de gehele keten: van duurzame bosbouw tot en met het hoogwaardige eindproduct. Onze ambitie is dat architecten en aannemers het hout van Welna steeds vaker gaan gebruiken als bouwmateriaal voor bijzondere projecten.

Houtbouw

Welna houtproducten

Rob Fernandes, de bosbouwer van Welna: “Onze jarenlange kennis op het gebied van bosbouw zetten we in om tot een hoogwaardig eindproduct te komen. Door goed naar ons bos te kijken weten we precies welke houtkwaliteit uit de bomen kan komen. Zo is menig houtbouwproject gerealiseerd met mooi massief hout van Welna.” We zijn altijd op zoek naar projecten en partners voor ons duurzame hout.

Welna zoekt al jaren naar manieren om het schitterende hout in waardevolle producten te verwerken. Samen met de Zorghoutvesterij worden verschillende Welna producten gemaakt. Daarnaast is de Witte Veer op Landgoed Welna gevestigd. De Witte Veer atelier ontwikkelt uitvaartproducten van het duurzame Welna hout. Samen zoeken we de mooiste en bijzondere bomen uit voor de unieke kisten en urnen. Made by nature.

Groene gastvrijheid

Meer informatie

Platform voor pionierende programmering

Meer informatie